Publicaties

Prijs: € 16,95
Titel: Indonesië
Auteur: Marica van der Meer
Categorie: Reizen
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering: Paperback 11 x 16,5 cm
Aantal pagina’s: 304
ISBN: 9789038926285
Verschijningsdatum: januari 2018

Indonesië is meer dan alleen koraalwitte stranden en een prachtige oceaan. Van unieke natuur in de vorm van actieve vulkanen, tropische wouden en rijstterrassen, tot inheemse culturen en fantastische oude hindoeïstische en boeddhistische bouwwerken, Indonesië heeft het allemaal. Ook de Nederlandse koloniale architectuur maakt een aantal steden bijzonder bezienswaardig. Deze uit 17.508 eilanden bestaande archipel heeft iedere toerist iets te bieden. Het reishandboek Indonesië omschrijft de meest logische route langs de bezienswaardigheden op de eilanden Java, Bali en Lombok, met als toegift een bezoek aan de bijzondere Komodo-eilanden.

Klik hier om het boek te bestellen.

 

 

Prijs: € 16,95
Titel: Bolivia
Auteur: Marica van der Meer
Categorie: Reizen
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering: Paperback 11 x 16,5 cm
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 9789038925844
Verschijningsdatum: januari 2017

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden. Bolivia is een uniek land in Zuid-Amerika, met zowel een kleurrijke inheemse bevolking als overweldigende natuur. Van de tropische regenwouden in de laaglanden tot de ongerepte hoogvlakte in het Andesgebergte. Witte zoutvlaktes tot aan de horizon, vulkanen, kleurrijke lagunes gevuld met flamingo’s. Je gelooft het pas als je het met eigen ogen gezien hebt. De Spanjaarden hebben prachtige koloniale steden gebouwd, die bewoond worden door een traditionele bevolking.Het Reishandboek Bolivia beschrijft de meest logische route om het gehele land te bezoeken. Je kunt deze naar eigen inzicht inkorten en indelen. Excursies, meerdaagse wandelingen, cultuur en natuur, Bolivia heeft het allemaal. Het Reishandboek Bolivia bevat duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie.

Klik hier om het boek te bestellen

 

 

Prijs: € 19,95
Titel: Weg van de Wereld
Auteur: Marica van der Meer
Categorie: Reizen
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering: Paperback 14 x 22 cm
Aantal pagina’s: 352
ISBN: 9789038925189
Verschijningsdatum: 15 februari 2016

In Weg van de wereld neemt Marica van der Meer de lezer achter op de fiets mee van Nederland naar Australië. Verschillende vrienden reizen stukken met haar mee. Vooral in een land als Iran lijkt het verstandig een man aan haar zij te hebben, maar de gastvrijheid van de Iraniërs doen veel vooroordelen over het land als sneeuw voor de zon smelten. In Turkmenistan daarentegen krijgt ze samen met haar fietsvriend Norbert de schrik van haar leven. Aan China lijkt geen einde te komen, in drie maanden doorkruist ze dit land in haar eentje. Na 1700 kilometer fietsen over dezelfde weg in de woestijn en vijf weken zonder zich verstaanbaar te kunnen maken, komt ze zichzelf behoorlijk tegen. In Myanmar wordt ze constant achtervolgd door mannen op brommertjes. Op een levendig manier omschrijft Marica haar waarnemingen op het gebied van cultuurverschillen, problemen onderweg en ontmoetingen met de lokale bevolking. Haar eindbestemming is het verjaardagsfeestje van haar vriendin Maria in Adelaide.

Klik hier om het boek te bestellen

 

boek2Prijs: € 19,95
Titel: Rond Afrika
Auteur: Marica van der Meer
Categorie: Reizen
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/formaat: Paperback 16 x 24 cm
Aantal pagina’s: 294
ISBN: 9789088349065
Verschijningsdatum: 5 juni 2009

In Rond Afrika beschrijft Marica van der Meer haar onvergetelijke reis reis over land van Nederland naar Kaapstad en terug samen met haar reispartner Noel Di Pietro. In een jaar trekken ze door dertig Afrikaanse landen, waarbij ze de gastvrije bevolking ontmoeten die trots zijn op hun afkomst. Ze maken ontzettend veel mee; van hectische Afrikaanse steden tot op GPS-navigatie dwars door de Sahara en van kamperen tussen de leeuwen en olifanten tot een corrupte arrestatie. De reis brengt ook spanningen met zich mee. Krijgen ze alle visa die ze nodig hebben om de landen te doorkruisen?

Klik hier om het boek te bestellen.

 

 

boek 1Prijs: € 16,95
Titel: Van vuur naar IJs
Auteur: Marica van der Meer
Categorie: Reizen
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 296
ISBN: 90 251 0990 X
Verschijningsdatum: april 2006

 

Wat bezielt iemand om een fietstocht van 28.000 kilometer te maken van het uiterste puntje in Zuid-Amerika naar Alaska? Marica van der meer trotseerde de eindeloze vlakten van Patagonië, fietste door sneeuw en ijs dwars over de Andes en doorkruiste de jungle.

‘Dit is een geweldige ervaring’, schrijft ze als ze midden op de zoutvlakte van Uyuni haar tent opgeslagen heeft en naar de verblindend witte leegte om haar heen kijkt. ‘Zeven jaar geleden ben ik hier geweest met een jeep. Ergens op de route zag ik fietsers.Dat vond ik toen zo indrukwekkend, dat mensen dat voor elkaar kregen. En nu ben ik zelf zo’n fietser!’

Van vuur naar ijs vertelt het verhaal over haar fietstocht in extremen: het indrukwekkende landschap van desolate woestijnen en bergen en jungle, de ontmoetingen met de kleurrijke bevolking, maar ook het eindeloze afzien, de uitputting en angst voor het onbekende.

Klik hier om het boek te bestellen